Köpvillkor

Köpevillkor Auto Blå AB

Nedan köpevillkor gäller vid köp på webbplatsen autobla.se som tillhandahålls av Auto Blå AB, 556409-3143, Karossvägen 3, 921 45 Lycksele

Allmänt

Autobla.se säljer reservdelar och tillbehör (ej fordon) via internet till privatpersoner och företag med svenskt person- eller organisationsnummer. För att få handla hos oss måste du ha fyllt 18 år samt ha en giltigt svensk ID-handling för paketförsändelser. Om du är under 18 år behöver du ha fått samtycke till ditt inköp från din vårdnadshavare.

Auto Blå AB reserverar sig för eventuella tryckfel och att bilder inte alltid återger produkternas verkliga utseende på webbplatsen autobla.se

Priser

Samtliga priser är inklusive 25% moms. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisjusteringar från leverantör, feltryck i prislistor, felaktigheter i priser beroende på felaktig information samt prisöverföringar mellan affärssystem och webbplatsen. Om detta skulle ske förbehåller vi oss rätten att justera priset och meddela detta till dig.

Beställning

Beställning görs på webbplatsen autobla.se. Vid genomförd beställning godkänner du dessa köpevillkor och samtycker till att personuppgifter registreras i vårt kundregister.  Avtal om köp träffas först när vi har bekräftat beställningen genom att skicka en orderbekräftelse till den E-postadress du angivit vid beställning. Vi förbehåller oss rätten att korrigera din order om leverans av någon anledning inte kan ske samt om du har gjort flera beställningar förbehåller vi oss rätten att slå ihop dessa och leverera dem i ett paket/leveranstillfälle. Är det något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via E-post till order@autobla.se

Leverans & frakt

Våra normala leveranstider är 1-7 arbetsdagar beroende på val av leveransalternativ, beställning lagd på en helgdag behandlas inte förrän närmaste vardagen. Vi förbehåller oss rätten att rest notera order för senare leverans om varan är tillfälligt slut samt annullera hela/delar av order om varan är slut hos leverantör. Vid leveransförseningar eller leveranshinder meddelar vi dig på den E-postadress du har angivit vid beställning.

Leveransalternativ:

Paket
Levereras normalt inom 3-6 vardagar av DHL till ditt närmaste DHL Service Point utlämningsställe.
På beställningar under 1500 kr tillkommer frakt om 149 kr och vid beställningar över 1500kr skickas varorna fraktfritt inom Sverige. Tyngre och skrymmande varor kan högre fraktkostnad som då anges på produktsidan.

Försändelsen ligger hos utlämningsstället i 14 dagar innan det returneras. Vid ej uthämtade paket förbehåller vi rätten att dra av 395 kr på din återbetalning för den extra hantering som uppstår.

Om en vara är skadad när du får den ska hela försändelsen med emballage visas upp hos utlämningsstället. Eventuella ersättningskrav ska ställas direkt till DHL som har försäkrat alla transporter.

Hämta i butik
Efter orderbekräftelse erhåller du ett SMS till det mobilnummer du har angivet i din beställning normalt inom 3 vardagar att din beställning är redo för upphämtning i butiken på Karossvägen 3 i Lycksele.

Utkörning i Lycksele
Hemleverans av din beställning kan fås inom Lycksele tätort till en utkörningsavgift om 150kr Efter orderbekräftelse levereras varan till din dörr inom 24 timmar om varan finns hemma på lager. Vid beställningsvaror sker utkörning normalt inom 3-4 dagar efter orderbekräftelse har skickats till dig. Vid utkörning skickas ett SMS till det mobilnummer du har angivit i din beställning att leverans kommer att ske. Vi förbehåller oss rätten att lämna paketet vid din dörr om du inte skulle vara hemma.

Retur- och bytesrätt

På samtliga varor gäller full bytesrätt och returrätt inom 14 dagar från den dagen leverans har skett.
Varan ska returneras i oskadat skick och i oskadad originalförpackning. Om varan eller dess originalförpackning på något sätt är skadad eller nyttjad utöver vad som kan anses är skäligt för att utvärdera varan förbehåller vi oss rätten att neka returen eller reducera återbetalningen motsvarande nedsättning av varans värde.

För retur eller byte fyller du i formuläret www.autobla.se/retur Efter att vi har erhållit returinformation skickas en fraktsedel för din retur till den E-postadress som du har angivit i returformuläret. Kostnaden för returfrakt är 149 kr och betalas av dig som köpare, undantag för tyngre och skrymmande varor där returkostnaden hanteras individuellt och meddelas dig via den E-postadress du har angivit i returformuläret.

Betalning

Auto Blå´s betalningstjänst tillhandahålls av Klarna, se www.klarna.se/villkor för mer information.

Garanti & reklamation

Samtliga varor från autobla.se omfattas normalt av 12 månaders garanti mot material- eller fabrikationsfel på produkten om inget annat anges. För att garantin ska gälla ska produkterna ha hanterats på ett normalt sätt och inte utsatts för påfrestningar utöver det som kan anses som normalt. Vid slarv eller felaktig hantering gäller inte garanti. Din betalning via Klarna gäller som garantisedel.

För reklamation fyller du i formuläret www.autobla.se/reklamation och skickar varan till oss. Kostnaden för frakten av en reklamation till oss bekostas av dig som köpare och Auto Blå står för frakten för reparerad eller utbytt vara.

Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten. Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande, Force Majeure. Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.

Ändringar av köpevillkor

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i dessa köpevillkor. Ändringar av villkoren kommer att publiceras på webbplatsen autobla.se. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med beställning eller besök på webbplatsen.

Tvist

I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med Auto Blå AB och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se www.arn.se Vid eventuell tvist följer vi beslut från Allmänna Reklamationsnämnden.

Kontakt

Auto Blå AB
Org: 556409-3143
Karossvägen 3
921 41 Lycksele
Kundtjänst: 0950-12081

Till toppen av sidan